NL | FR | EN | DE

Ons bedrijf

Innovafood staat in voor de distributie van grondstoffen voor de voedingsindustrie. Ons aanbod bestaat uit gedroogde groenten, natuurlijke kleurstoffen, kruiden, specerijen en gedroogd fruit. Wij onderscheiden ons vooral in het grote aanbod aan gedroogde knoflook en ui en al hun variëteiten (i.e. verschillende vormen, maten, snit, origine).

Het in 2000 opgerichte Innovafood kent de laatste jaren een sterke groei en met samen 35 jaar ervaring in de voedingssector beschikken we over een enorme productkennis. Wij zijn geen ‘traders’ en richten ons juist op langdurige samenwerkingsverbanden met zowel klant als leverancier.
Onze ervaring leert dat we ons enerzijds moeten richten op de individuele verwachtingen en noden van onze klanten alsook tijdig te anticiperen op de marktontwikkelingen. Hierdoor kunnen we grote volumes van hoogstaande kwaliteit aan competitieve prijzen aanbieden. Daarnaast beschikken we over eigen magazijnen waardoor er een betere toezicht en controle is op kwaliteit, palletisering en labeling met als hoofddoel een vlotte distributie van onze producten.

Onze eindproducten worden met de grootste zorg aangekocht in de landen van oorsprong waardoor wij onze klanten steeds een constante kwaliteit kunnen waarborgen. De groep voorkeursleveranciers is zodanig samengesteld dat als in land X een oogst mislukt, we vanuit land Y een gelijkaardig product kunnen aanbieden met dezelfde specificaties en smaakprofielen.Deze alternatieven zijn nodig omdat natuurproducten onderhevig zijn aan allerlei externe factoren
zoals bijvoorbeeld een mislukte oogst door weersomstandigheden.
Concreet houdt dit in dat we de voorkeur geven aan leveranciers van verschillende
origine. Daardoor kunnen we - indien nodig - anticiperen op eventuele problemen
zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.